fbpx

1000’en verschillende voedingscoaches en gezonde recepten. Hoe weet ik wat nu gezond is voor mij?

Aflevering #7

1000'en voedingscoaches en gezonde recepten..

 
1000’en verschillende voedingscoaches en recepten, hoe weet ik wat nu echt gezond is voor mij?

Zie maar eens de bomen door het bos tussen al die verschillende voedingscoaches. Hoe weet je nog wie en wat je moet geloven en wat nu goed werkt voor jou?

Op social media zie ik de ene na de andere foodblogger/food-influencer voorbij komen met fancy Reels, de meest prachtige foodfoto’s, receptvideo’s etc.Ze geven allemaal gratis voedingsadviezen weg en lijken allemaal voedingscoach te zijn geworden.

Alhoewel ik het een goede beweging vind dat we graag bezig zijn met gezond leven en het ontwikkelen van een gezonde leefstijl, gaan mij zo nu en dan toch de tenen krommen. Vooral als ik zie wat ze promoten als ‘gezonde voeding’ of als ‘gezond recept’ terwijl het vol zit met zoetstof(fen), zuivel, tarwe enzovoorts. Los van de complete waanzin over eiwitten en eiwitpoeders bij het sporten en fitnessen die we nodig schijnen te hebben.

 
 
 

De bomen door het 'voedingscoaches-bos' zien.

 

Ik snap dat jij als volger, lezer of luisteraar vaak de bomen door het bos niet meer ziet. Ook supermarkten geven je telkens 1000’en producten om uit te kiezen.

Toen ik mijn leefstijl wilde veranderen raakte ik hier met regelmaat compleet overspoeld en overweldigd.
Ik volgde verschillende voedingscoaches en foodbloggers en speurde me suf. Dat koste mega- veel energie omdat ik de druk voelde om alles bij te houden om maar het perfecte voedingspatroon te vinden.

Ook gaf dit de druk om telkens maar te blijven zoeken, speuren, uitproberen, zonder echt te weten of ik gezond bezig was. Ik geloofde alles wat de voedingscoaches die ik volgde schreven zonder te voelen of het wel voor mij werkte.

Terug naar de basis en luisteren naar je lijf!

Het gevaar hiervan is dat je de connectie met jezelf en je eigen lichaam verliest, omdat je klakkeloos opvolgt wat je voorbij ziet komen zonder te luisteren naar jouw lijf.
 
Misschien werkt wat zij je beloven wel niet voor jou? Merk je dat het je vooral energie kost in plaats van dat je er energie van krijgt..
 
Dit patroon van blijven ‘zoeken’ naar een perfect voedingsschema en daarbij (uit enthousiasme) uitproberen wat je voorbij ziet komen zie ik bij veel vrouwen.
 
Het kost je bakken met energie en geeft je het gevoel dat je nooit goed genoeg bent.  En het houdt je in een vicieuze cirkel vol eetrestricties en eetregels wat je veel stress kan geven.
 
Wat heb jij ervoor nodig om te luisteren naar je lijf? En hoe weet je wat nu gezond is voor jou?
 
In deze podcast  geef ik jou tips om te leren luisteren naar jouw lijf en hierin je eigen keuze te maken. Ook leg ik je uit hoe mijn ervaring heeft geleid tot een nieuw coachtraject, waarbij ik jou handvatten ga geven om terug te gaan naar jouw basis. 
 
Ik wens je veel luisterplezier toe en hoop dat het je een aantal waardevolle inzichten oplevert! Misschien mag ik je wel enthousiast maken voor mijn nieuwe coachtraject.
 
Liefs, 
Robin Seuren
 
Beluister hier de aflevering: