Categorieën
Eten en drinken

Blijf alsjeblieft jezelf!

Ik zie het continu om me heen. Mensen die klakkeloos een anders voedingspatroon gaan volgen. Om het feit dat de ander wat behaalt waar jij ook naar verlangt.

Die dit resultaat vervolgens bij zichzelf ook afdwingen, door het te imiteren. Met de hoop dat een soortgelijk resultaat te behalen of zelfs nog beter. Wanneer dit dan niet direct lukt wordt je gefrustreerd en teleurgesteld.

Je gaat de ander nog meer volgen, of keert je er juist tegen af, omdat je voor je gevoel gefaald hebt. Zonder te kijken naar wat jij nu eigenlijk nodig hebt, wat bij jou past en wat jij daar voor over hebt. En zo worden we continu gevoed door sociale media.

Het feit dat anderen het beter lijken te hebben. Er maar 1 ideaalbeeld is waar we aan moeten voldoen, waarbij het lijkt als iedereen iets soortgelijks moet doen. Maar onbewust durven we niet meer onze eigen mening en intuïtie te volgen. Met alle gevolgen van dien.

Steeds meer mensen krijgen onverklaarbare lichamelijke of geestelijke klachten. Zijn het overzicht kwijt, of raken gevangen in hun eigen restricties en verliezen het allerbelangrijkste.. zichzelf!

Omdat we niet meer luisteren naar onszelf, onze grenzen laten vervagen en ons te zeer conformeren met die ander met dat ‘ohzo’ geweldige resultaat. Blijf alsjeblieft  jezelf!

Gebruik je nuchtere boerenverstand en vraag jezelf altijd af: ”Is dit iets voor mij? Voel ik me daar goed bij? Of is het iets wat ik doe omdat ik zie dat het een ander resultaat oplevert?”

Alleen als het klopt met wie jij bent, is resultaat op de lange termijn een garantie.

Wil jij weer terug naar jezelf? Die regie weer in eigen handen nemen?

Laat mij jou de praktische handvatten aanreiken om met focus en overzicht jouw voedingspatroon vorm te geven zoals dat voor jou werkt. Zonder al die energie in een ander te steken.

Geen excuses meer.