Categorieën
Eten en drinken

Alleen weten wat gezond is baadt niet!

Masterclass ”Voeding & Gezondheid” Jaap Scheidell

Al in zijn eerste paar zinnen van zijn Masterclass ‘Voeding en Gezondheid van gisterenavond op NPO1 noemt Jaap Seidell enkele raken zaken..

Er is oneindig veel beschikbare kennis over voeding én toch worden we massaal steeds zwaarder!
We weten namelijk allemaal wat gezonde voeding is, maar alleen kennis leidt namelijk niet tot gezond gedrag.
Je moet weten hoe je dit toepast binnen jouw (gezins)leven en het ook enigszins leuk vinden of maken om het vol te houden en je eigen te maken. 

Verband met Van Natura:
Laat dat nou nét zijn waar ik al een aantal jaar mee bezig ben, klanten helpen om een gezonde leefstijl en met name gezond eten leuk, gemakkelijk en plezierig te maken!
Op een manier die bij jou past, door middel van een privé-kooksessie, een kookcursus, of een voedingscheck. Net wat jou het meeste dient.

Ziek door verkeerde voeding?! 
Daarnaast heeft hij het kort over welvaartziekten, die mede ontstaan door onze ongezonde leefstijl.
Daar hebben we zelf dus invloed op!!
Hij zoomt daarbij vooral in op diabetes type 2 en hoge bloeddruk, maar er zijn heel veel aandoeningen en klachten waar met voeding wat aan te doen is..
Denk aan astma, reuma, migraine etc.

Wat heb jij eraan?

Heel interessant om er meer van te weten, omdat ieder zo op zijn eigen gezondheidsvlak wel winst kan behalen. Maar nogmaals, dan moet je wel weten hoe je dit gaat verwerken in smakelijke maaltijden die jou gaat verkiezen boven al dat andere verleidelijke en gemakkelijke ongezonde voedsel. Ons (gezonde) voedsel hoort nou eenmaal zo aantrekkelijk te zijn dat we dit verkiezen boven een ongezonde voedselkeuze!

Mijn missie is voor jou gezond eten zo aantrekkelijk te maken dat je niet meer anders wilt. Omdat je het lekker vindt én omdat je je er daadwerkelijk beter door voelt.

Wanneer je dit zelf gaat ervaren gaat ook die knop om. Blijf dus niet te lang hangen in telkens kennis vergaren over voeding. Want alleen er over lezen is niet voldoende, het gaat erom wat je met die kennis doet, in je dagelijkse gewoonten!

(”Wist je bijvoorbeeld dat we elke dag wel  200x een voedselkeuze maken?! Waarvan de meeste onbewust”, aldus Jaap Seidell )

Daarom help ik je graag om voor elke maaltijd van de dag enkele heerlijke, eenvoudige én gezonde alternatieven achter de hand te hebben, zodat jij een passende vaste routine creëert en ongezonde keuzes minder aantrekkelijk worden. 

Wil jij daar graag mee aan de slag?
Bekijk hoe ik jou daarbij kan helpen op de mogelijkheden-pagina.

Ben jij op dit moment vooral bezig met de feestdagen en zoek je naar een passend cadeau wat je ook kunt opsturen?

Bekijk dan mijn ‘december-to-remember’ boxen en draag jezelf of een ander een warm hart toe, met een flinke korting op mijn kookboek!!