fbpx

Hee drukke ambitieuze vrouw,

zorg jij ook goed voor jezelf?

Voldoende tijd nemen voor jezelf als je agenda vol is..

Een (drukke) baan, het huishouden en alles wat daarbij komt kijken, sporten, hobby’s, gezond eten en leven. Het zijn best wat ballen die jij hoog houdt. Misschien ga jij daar ook heel goed op en ben jij degene die het allemaal draaiende houdt.  Een bezige bij die niet graag stil zit maar zo nu en dan wel snakt naar iets meer tijd voor zichzelf! Om eens echt te ontspannen en op te laden.. Maar hoe dan en vooral in welke tijd?!

De mensen om je heen merken wellicht niet op dat jij zo nu en dan best wel wat worstelt met je jezelf als het op voeding aan komt. Voor hen lijkt het namelijk alsof je alles op orde hebt en prima al die ballen in de lucht kunt houden.  Maar van binnen blijft knaagt het en zou je je graag wat zekerder voelen over jouw voedingspatroon.

Misschien vind je het ook wel overweldigend al die voedingscoaches en verschillende stromingen die je kunt volgen: ketogeen, koolhydraatarm, paleo, intermitted fasting, geheel gluten-, lactose- of suikervrij, enz. Hoe weet je nou wat echt werkt voor jou? En hoe voel je waar jouw lijf goed op reageert en wat het nodig heeft?

 

hormonen in balans met voeding

Jezelf voorbijlopen..

Je hebt wellicht best al wat dingen uitgeprobeerd maar nooit iets gevonden wat op de lange termijn voor jou werkte. Je wilt namelijk niet (meer) streng zijn voor jezelf,  apart koken of allerlei eetregels hebben. Het hebben van restricties zorgt er namelijk juist voor dat jij daar juist zin in krijgt want iets wat niet mag… je kent het wel!  

Dat frustreert je want je weet dat je eigenlijk veel meer zou kunnen genieten van eten dan je nu doet.

Met niemand praat je er namelijk over dat je:

 • Vaak tussen de bedrijven door eet, gehaast en zonder dat je echt geniet van wat je eet. Je pakt nu vaak wat makkelijk voor het grijpen is. Echt de tijd nemen om je maaltijd (voor) te bereiden lijkt niet te passen in dat drukke sociale leven.
 • Je regelmatig (enorm) moe voelt en geen idee hebt wat je moet eten om fit te blijven? Stiekem verlang je naar een lichaam wat in balans is.
 • Je het gevoel hebt dat je jezelf een beetje kwijt bent. Er zit nog zoveel meer in je dan er nu uitkomt! En je weet wat jij kunt bereiken als je wel lekker in je vel zit, dan straal jij namelijk van top tot teen! Maar je weet gewoon niet waar je moet beginnen om dit te veranderen.
 • Regelmatig gekweld wordt door van die vage klachten: buikpijn, hoofdpijn of zelfs migraine, vermoeidheid, opgeblazen gevoel, stress (die dan weer op je maag en darmen slaat), terugkerende blaasontstekingen etc.

Je relatie met (gezond) eten verbeteren...

Je wilt een gezonde relatie met eten waarbij je:

 • Geniet van het (voor)bereiden van je eten en ontspannen je maaltijden op kunt eten.
 • Geen schuldgevoelens meer hebt als je een keer wat lekkers neemt of een spontaan etentje hebt met collega’s of vrienden.
 • Een fijne balans vindt in het gezond eten zonder eetregels en restricties die jou belemmeren om te ‘zijn wij jij bent’ die ambitieuze levensgenieter.
 • Een leefstijl waarbij jij makkelijk en gezond kunt eten en dit moeiteloos kunt volhouden met een (druk) en sociaal leventje.
makkelijk en gezond eten
gezond eten zonder dieet hulp bij afvallen

Hee, ik ben Robin en ik herken dat streng zijn voor jezelf als geen ander!

7 jaar geleden worstelde ik namelijk met een eetprobleem en was eten elke dag een gevecht omdat ik zo streng was voor mezelf. Bij alles wat ik at had ik gedachten als: Is dit niet teveel wat ik nu opschep? Maakt dit me niet te dik? Is dit wel een gezond product?  Letterlijk alles werd 10x gewikt en gewogen en als we dan spontaan gingen eten of er werd me een gebakje voorgeschoteld dan kreeg ik enorme paniek..

Met als gevolg een enorm schuldgevoel want het laatste wat ik wilde was een ander teleurstellen of buiten de toon vallen. Ik deed dit voor mezelf en wilde gewoon graag resultaat behalen. Daardoor bleef ik maar doorgaan met streng zijn en eetregels opleggen wat leidde tot flink ondergewicht, een verstoorde hormoonbalans en fysieke en mentale uitputting.  

Ik was er zóóóó klaar mee maar ik voelde niet de energie om er wat aan te veranderen en alles was ook zo tegenstrijdig: de een schreef dat brood goed was, de ander verbande het en dat met zóveel voedingsmiddelen.

Hoe kwam ik er nu achter wat voor mij werkte en hoe kon ik weer genieten van mijn eten? 

Goed voor jezelf zorgen en jezelf voeden letterlijk en figuurlijk.

Bij goed voor jezelf zorgen hoort gezond eten als belangrijkste bouw- en brandstof. Zonder gezonde voeding ben je niet de energieke en zelfverzekerde vrouw die je weet dat je kunt zijn!

Denk maar eens aan die deelnemers van Expeditie Robinson die met de dag aftakelen: ze verliezen verschillende kilo’s, ze verliezen energie en focus, ze worden humeurig. 

Je lijf kan het best een tijdje uitzingen zonder de juiste brandstof maar uiteindelijk gaat het toch piepen, kraken, schuren en zelfs schreeuwen als jij niet luistert naar de signalen die het afgeeft. Het gevolg: je wordt ziek en dat kan zich in allerlei klachten manifesteren, zowel lichamelijk als geestelijk: van reumatische aandoeningen tot een terugkerende blaasontsteking of zelfs migraïne of burn-outklachten.

Dat wil je niet (meer)! 
En daarom is het zo belangrijk om jezelf prioriteit te geven.

Ik ben ervaringsdeskundige wat betreft het afbreken én opbouwen van je lichaam en zet mijn inzichten graag in om jou te ondersteunen in dat proces.

goed voor jezelf zorgen minder stress ervaren

Oké, maar Robin… 

 • Hoe zie je door alle bomen nog het bos als het op voeding aankomt? Wie geloof je en wat eet je dan op een dag en hoeveel?
 • Hoe vertaal je dat in makkelijke maaltijden die passen bij jou en je (drukke) leefstijl?
 • Hoe weet je of je voldoende van alles binnenkrijgt
 • Welke producten uit de supermarkt zijn verantwoord?

Dat is waar ik jou bij kan ondersteunen met het ‘Moeiteloos Gezond Eten- Programma’: Een gezonde leefstijl vinden die naadloos bij jou aansluit en die je moeiteloos volhoudt voor de rest van je leven. 

Het programma is een combinatie van jou stap voor stap leren wat nu echt gezonde voeding is en mijn persoonlijke ondersteuning bij alle praktische uitdagingen die daarbij komen kijken: van boodschappen doen tot een lekkere en makkelijke gezonde maaltijd samenstellen en zelfs de juiste kruiden- en specerijen leren gebruiken.

Ik bied jou een volledig pakket op maat zodat gezond eten en leven makkelijk, plezierig en aantrekkelijk wordt binnen jouw (drukke) leven.

Jij wilt vooral gerechten die je makkelijk kunt klaarmaken voor je ontbijt,  je lunch, het avondeten en als tussendoortje. Lekkere eenvoudige recepten zonder ingewikkelde ingrediënten of bereidingswijzen. Bijvoorbeeld een snel voor te bereiden ontbijt voor op werkdagen of een gezonde lunch-to go. 

Probeer gratis wat eenvoudige gezonde recepten uit mijn kookboek!

Of beluister mijn podcast