fbpx

Zo krijg je een ‘summerbody’

Hoe krijg je een summerbody? Hoe kan ik afvallen voor de zomer? Leer hoe je meer zelfvertrouwen krijgt, tevreden wordt over je lichaam en een voedingspatroon vind zonder restricties wat volledig bij jou en je leefwijze past.

Een summerbody krijgen.

Een summer body: de zomer is altijd dé tijd van het jaar waarin we het meest bezig zijn met ons lichaam. We hebben een ideaalbeeld van hoe we eruit zouden willen zien in bikini en hebben meer zin in frisse, lichte en gezonde maaltijden zoals salades, sappen of smoothies.

Om dat summerbody te bereiken willen we vaak nog wat afvallen, het liefst die 5 kilo voor de zomer. Zeker na de coronatijd willen veel dames hun coronakilo’s kwijtraken. 

Dat maakt ons extra gevoelig voor allerlei (gevaarlijke)trends die ons snel resultaat beloven. Die zich volledig focussen op vetverlies, of zo snel mogelijk afvallen. En daar gaat het naar mijn idee mis. Zeker als je graag die overtollige kilo’s voor altijd kwijt wilt raken en je volledig focust op je ideale summer body.

Hoe kun je de coronakilo's kwijtraken en tegelijkertijd werken aan jouw summer body?

Door de lockdowns heb je misschien ongewenst wat coronakilo’s erbij gekregen. Je had het moeilijk en miste de warmte en gezelligheid van mensen om je heen en daardoor wilde je het thuis gezellig maken. Daar hoorde vaak een extra bakje chips of stukje chocolade bij. 

Nu de zomer eraan komt wil je dan ook af van die onzekerheid over je lichaam en daarvoor wil je graag die 5 of 10 kilo aan coronakilo’s kwijtraken. Het liefst zo snel mogelijk en je bent vastberaden om daar veel voor over te hebben.

Maar je weet ook dat de zomer vaak de tijd is van de etentjes met familie en vrienden, je gaat eindelijk weer op vakantie en dan eet je ook vaak een extraatje en ga je vaker uiteten. Je gaat vaker spontaan het terras op of barbecueën en dan smaakt een wijntje toch ook extra lekker. Oh en dat stokbrood met kruidenboter.. Verslavend lekker! 

Shit, dit zou jou intenties om te werken aan een summer body best wel eens in de weg kunnen staan. Je vraagt je af of het wel voor jou is weggelegd en hebt het gevoel dat je moet afzien voorlopig om je coronakilo’s kwijt te raken.

Ook al ben je vastberaden om dit jaar echt voor een summerbody te gaan voelt het toch alsof je streng moet zijn voor je zelf, alsof je alles moet laten staan omdat het anders niet gaat lukken. En daar kijk je stiekem best tegenop! 

Vooral omdat jouw gezin of partner zich nergens druk over hoeft te maken. Ze eten alles wat los en vast zit en genieten vooral. Waarom wilde je ook alweer dat summer body?!

 

Nog 5 kilo afvallen voor de zomer, zo snel mogelijk!

Helaas zie ik bovenstaand verhaal erg vaak voorbijkomen. Het zwart-wit denken, waarbij een gezonde leefstijl of het krijgen van een summerbody alleen bereikt kan worden door streng te zijn en af te zien. Zo jammer!
Terwijl het ook samen kan gaat met (gezond) genieten, plezier, gemak en vooral gezelligheid.

We zijn namelijk bang:

  • om uit de toon te vallen met ons eigen eten. Bijvoorbeeld niet mee kunnen eten met een barbecue met familie, vrienden of collega’s. Of om 2 potten te moeten koken en apart te moeten eten, terwijl het gezin wel ‘gewoon’ eet.
  • om de hele dag bezig te zijn met eten of met de volgende maaltijd. Dit zie ik bij heel veel vrouwen helaas ook gebeuren. Dat we te krampachtig streven naar een summerbody of het zo snel mogelijk verliezen van onze (corona)kilo’s.
  • om onszelf niet mooi te vinden en kijken telkens ontevreden in de spiegel of vermijden zelfs elke spiegel. We zijn onzeker over ons lichaam in bikini.
  • om niet te voldoen aan de norm, namelijk een bepaalde summer body die je ziet in tijdschriften, op social media, op internet enzovoorts.
En laat ik even vooropstellen dat dat heel menselijk is. We willen namelijk erbij horen, gezien worden, ons gehoord voelen en we willen zo snel mogelijk resultaat. Liefst vandaag nog!
 
Maar belangrijk is iets te willen vanuit een gezonde intentie en niet uit ontevredenheid over je lichaam. Daarnaast is belangrijk dat je realistische doelen stelt ten aanzien van het bereiken van je summer body en hoop ik dat je inziet dat het niet puur gaat om de zomer maar om elke dag je lekker in je vel voelen, tevreden zijn over je lichaam en jezelf te accepteren zoals je bent. 
 
 

Een summerbody krijgen door een calorietekort te creëren.

De denkfout die ik bij velen zie is de focus op calorieën en zo snel mogelijk kilo’s verliezen, door bijvoorbeeld koolhydraatarm te gaan eten, een ketogeen dieet te volgen, allerlei eiwitrijke producten te nemen zoals repen, shakes, en poeders.

We bepalen aan de hand van een caloriebudget wat we wel en niet mogen eten om zo ons resultaat te bereiken. Maar wat er daadwerkelijk gebeurt is dat we het vertrouwen in onze eigen lijf en intuïtie verliezen.  Bovendien is elk lichaam anders, complexer, intelligenter, denk maar aan hormonale schommelingen, een wisselende lichaamsbouw- en samenstelling, een dag waarop je minder goed hebt geslapen.

Het werkt restrictief en je legt het vertrouwen buiten jezelf, waardoor je een gevoel van afhankelijkheid gaat ervaren. Misschien denk je wel de hele dag aan eten. En dat is niet waarvoor het bedoelt is. Het leven kan veel leuker, luchtiger en makkelijker zijn.

En bovendien zijn er veel meer manieren en methodes om jouw summerbody te bereiken op een gezonde en fijne manier.

 

Je wilt geen summerbody, je wilt zelfvertrouwen.

Ik wil je laten inzien dat het jou niet puur gaat om dat summer body of die kilo’s die je wilt afvallen. Waarschijnlijk wil je je vooral zekerder voelen of je lichaam, tevreden zijn met je zelf, je happy voelen.

En dat ga je niet bereiken als je puur focust op dat gewichtsdoel of dat bepaalde figuur of lichaam wat jij voor ogen hebt. Sterker nog het drijft je er verder van jezelf weg omdat je je volledig focust op wat je nog niet hebt. Dus eigenlijk zeg je tegen jezelf dat je nog niet goed genoeg bent, er niet toe doet..

Heftig hè?! 

Ik had die realisatie ook een aantal jaren geleden, toen ik alleen maar gefocust was op resultaat en daardoor enorme oogkleppen op had. Ik was wel behoorlijk wat kilo’s afgevallen (en ik was al slank, maar zag dit niet) maar was nog niet tevreden over mezelf.  Ik was zelfs mezelf compleet verloren en vooral de verbinding met mijn lijf kwijt.

Dat summer body of dat afvallen is namelijk niet jouw grootste verlangen. Je wilt namelijk het hele jaar door tevreden zijn over jezelf en je lichaam en dat heeft te maken met zelfliefde en zelfvertrouwen. En die tevredenheid of dat vertrouwen zit hem niet in dat bereiken van een bepaald streefgewicht of het krijgen van een summerbody, dat zit hem in jouw hoofd.  Hoe jij jezelf geprogrammeerd hebt om naar jezelf te kijken. Hoe veel je van jezelf houdt, hoe je praat tegen jezelf enzovoorts.

Je relatie met voeding verbeteren.

De kunst is te werken aan je relatie met voeding. Aan de eetgedachten die je hebt, de conversaties die zich afspelen in jouw hoofd ten aanzien van voeding, je relatie met voeding van binnenuit verbeteren! 

Je begrijpt nu wellicht dat wat jij echt wilt nog wat lagen dieper zit dan je in eerste instantie dacht en dat dit eigenlijk niets met voeding te maken heeft. Confronterend misschien maar in mijn ogen wel de waarheid als je het toe durft te geven.. En ik zal er niet om liggen dat dat een tijdje kan duren voordat je dat echt voelt en kunt omschakelen. 

Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen?

Ook al schreef ik net dat meer zelfvertrouwen krijgen niets te maken heeft met voeding. Toch kan ik jou als orthomoleculair voedingsdeskundige en ervaringsdeskundige prima helpen bij het bepalen van een realistisch doel en het veranderen van je zelfbeeld (ten aanzien van voeding en je lichaam). 

Allereerst omdat ik jarenlang heb geworsteld met mijn relatie met voeding en daarnaast omdat ik de kennis heb over het controle krijgen over je eetgedachten en het opstellen van een voedingspatroon wat past bij jouw unieke vrouwelijke lichaam en dan volgt dat zelfvertrouwen vanzelf omdat je je voeding beter afstemt op wat jij echt nodig hebt en dat geeft een flinke dosis zelfvertrouwen en energie!

Moeiteloos gezond eten met een gezin.

Op dit moment ben ik volop bezig met het ontwikkelen van het ‘Moeiteloos Gezond Eten- Programma’.
Een programma waarbij ik jou direct in de eerste module mee ga nemen in het krijgen van de juiste mindset en eetgedachten. Je stelt samen met mij een realistisch doel op en we gaan kijken welk voedingspatroon en eetwijze daar voor jou bij hoort. 

In de daarop volgende modules krijg je vooral heel veel praktische tips, recepten, boodschappenformats en zelfs kookvideo’s zodat jij vanuit thuis direct aan de slag kunt met makkelijke gerechten voor elk moment van de dag.

De focust ligt op het samen eten met een partner of gezin. Als ervaringsdeskundige weet ik namelijk hoe eenzaam het kan voelen als je wat aan je voedingspatroon wilt veranderen maar niemand hierin mee wilt gaan. En dat dit net is wat je wel graag wilt. Dat je het samen kunt doen, erbij hoort en niet 2 potten hoeft te koken.

Uiteraard geef ik je vanuit mijn kennis als orthomoleculair voedingsdeskundige ook alle uitleg over wat gezonde voeding precies inhoudt welke combinaties belangrijk zijn voor je lichaam, bepaalde organen of specifiek ter verbetering van bepaalde aandoeningen of klachten. Waar nodig kan dit ook worden uitgebreid met extra 1-op-1 begeleiding.

In juli is de eerste lancering en dit wordt een pilot, voor een pilotprijs uiteraard! 

Wil jij daar meer over te weten komen?
Klik dan op onderstaande knop en je wordt doorgelinkt naar de informatie-pagina over het Moeiteloos gezond eten programma. 

Een natuurlijk voedingspatroon zonder restricties, met de juiste bouwstoffen, helemaal afgestemd op jouw lijf en leefwijze!

Dat is waar jij écht mee geholpen bent voor de rest van je leven.