fbpx

Maakt eenvoudig leven je gezonder?

Wat is er leuk aan kamperen?

Vrij spontaan besloten we eind mei een vouwwagen over te nemen van een leuk stel die inmiddels al 40-jaar ‘vouwwagen-ervaring’ hadden.  Sow de jus. We hebben dan ook een complete set aan handige gadgets  en tips erbij gekregen om goed voorbereid erop uit te gaan. Daar zijn we superblij mee en we besloten zelfs om hem eens dicht bij huis uit te testen voordat we ermee naar Italië zouden knarren en belangrijke zaken zouden vergeten. Ey, je bent een controlefreak of je bent het niet😉 dus daar staan we dan op de camping in eigen dorp en we hebben inmiddels al heel wat regenbuien en kou overleeft, dus tot nu toe goedgekeurd.

Al van jongs af aan merk ik namelijk dat ik mij het meest mezelf voel als ik dicht bij de natuur ben. In de buitenlucht zijn (en nu zelfs slapen), in eenvoud leven.  Er komt dan altijd meer rust over me heen, ik raak sneller geïnspireerd en ben creatiever, relaxter en kan veel meer van elk klein ding genieten..

En ik zie dat ik duidelijk niet de enige ben want als ik hier om mij heen kijk op de camping zie ik dat het nog goed vol staat met gasten, terwijl dit zelfs de rustigste periode is.  De een uitgerust met een splinternieuwe caravan met alles erop en eraan en de ander gewoon met een eenvoudige tent.

Verlangen naar vrijheid en eenvoud

Ik stelde mezelf de vraag wat mensen zo leuk vinden aan kamperen en ik denk dat het wel overeenkomt met wat ik hierboven beschreef. De eenvoud, het rustige levenstempo, het genieten van de natuur, dat geeft toch een soort ultiem vrijheidsgevoel wat we in ons dagelijks leven minder goed lijken te ervaren. 

Als ik voor mezelf mag spreken dan merkte ik de laatste tijd ook dat ik daar even genoeg van had.  Dat gevoel dat je telkens sneller erbij moet zijn, altijd aan moet staan, beschikbaar moet zijn, alles gehaast moet doen omdat je nog zoveel andere dingen wilt doen.  Het leek wel alsof ik daardoor weer verder van mezelf was afgedreven en 1 van mijn kernwaarden is altijd dicht bij mezelf blijven en van daaruit leven.

Ik wilde er even niet meer aan mee doen maar ik had geen idee hoe ik daar uit moest stappen en na verschillende gesprekken met mensen om mij heen merkte ik dat er meer mensen zijn die dat gevoel van op hun tenen lopen ervaren maar geen andere optie zien.  Er lijkt dan maar 1 optie doorgaan en ‘mee-jagen’ bewust of onbewust, comfortabel en oncomfortabel. Door en vooral niet opgeven!

Ik leef en eet wel al een aantal jaar heel puur en eenvoudig en dat is voor mij zo’n verademing geweest om die keuze te maken dat ik nu vastberaden ben om jou ook die weg te laten zien. Lees hier hoe ik dat samen met jou voor me zie.  

Hoe kun je eenvoudig(er)leven?

Gisteren viel er bij mij een kwartje. Dat gevoel van rust is namelijk niet iets wat je alleen op de camping of op vakantie vindt. Het zijn wel omstandigheden die helpen om dat gevoel makkelijker te ervaren.. Maar zoals je misschien al tussen de regels doorleest is het een gevoel. En gevoelens zitten in jezelf, in je hoofd en lijf.

Gevoelens kun je zelf beïnvloeden wat betekent dat ik ineens inzag dat ik zelf iets kon veranderen aan dat gevoel. En dat is wat ik deze laatste dagen aan het ontdekken ben. Die eenvoud, dat pure leven kun je thuis ook voortzetten door bepaalde keuzes te maken die een ander gevoel geven, op verschillende levensvlakken.

3 persoonlijke inzichten die helpen gezond leven en eten eenvoudig(er) te maken:

Hoe kun je een eenvoudig leven toespitsen op voeding en je gezondheid? Ik deel 3 van mijn belangrijkste inzichten met jou:

 1. Less is more

  Neem van mij aan, bij maaltijden bereiden is het zó vaak less is more.  Met een paar eenvoudige ingrediënten maak je de lekkerste maaltijden én ze kosten je daardoor ook minder werk om voor te bereiden.

  Denk maar eens aan de populaire Italiaanse maaltijd: pasta carbonara, die eigenlijk is ontstaan vanuit een paar simpele pure ‘restjes’- ingrediënten. Dat wij er tegenwoordig een hele uitgebreide versie van hebben gemaakt is een ander verhaal 😉 (Kijk vooral de aflevering van de Keuringsdienst van Waarde- Pasta Carbonara als je daar meer over wilt weten).


 2. Alleen kopen wat je écht nodig hebt.

  En die bedoel ik dubbelzinnig namelijk dat je koopt vanuit bijvoorbeeld een maaltijdplanning, om o.a. kosten te besparen. Daarnaast bedoel ik dat je grotendeels producten koopt die lijf ook de juiste brandstof geeft. Niet om iemand te beledigen maar als ik om mij heen kijk in de supermarkt dan zie ik vaak dat op dit gebied echt nog veel winst te behalen valt. Ook weer dubbelzinnig 😉.

  Ze gaan bijvoorbeeld helemaal mee in de ‘eet-zoveel-mogelijk-eiwitten’ trend en kopen allerlei (dure) protëineproducten: van chips tot aan repen en van chocolademousse tot aan vega-burgers, crackers en breakers.  En dan heb ik nog niets gezegd over alle 0% vet en suiker producten: zoals drinkyoghurt van Optimel, sapjes en smoothies, kwarkjes en Becel-light vol geoxideerde vetten.

  Laat ik je nu vertellen dat in de meest pure producten ook eiwitten zitten én ook nog eens vele gezondere omdat ons lijf ze ook ziet als eiwitten omdat ze natuurlijk zijn en niet kunstmatig gefabriceerd.  Los van dat we helemaal niet zo overdreven veel eiwitten nodig hebben .. ook weer een ander verhaal.
 1. Kwaliteit boven kwantiteit

  Ik weet het. Massa is kassa en voor de meeste 1 + 1 gratis aanbiedingen zal menig Nederlander bezwijken. Maar ik zal je eerlijk zeggen dat ik daar inmiddels niet meer gevoelig voor ben.  Het gaat mij namelijk om wat de waarde is van het product en dat beoordeel ik door te kijken wat er op het etiket staat, of het me de juiste brandstof geeft (verhouding koolhydraten, eiwitten, vetten) etc. 

  Kortom: ik vind de kwaliteit van mijn voeding belangrijker dan de kwantiteit.
  Ik hoef geen jaarvoorraad aan blikken soep, toastjes en knakworsten in mijn kast te hebben staan. Ik koop liever verse producten uit het seizoen bijvoorbeeld en heb inmiddels een scherp oog voor producten met geen ellelange ingrediëntenlijsten. Iets wat ik jou met enkele simpele tips ook kan leren 😉

Moeiteloos eenvoudig(er) leven?

Verlang jij naar meer eenvoud in je leven? Weet dan dat je dit kunt veranderen, ook al zullen de omstandigheden wellicht hetzelfde blijven.

Ik leef namelijk al sinds een aantal jaren op die manier en ik vind het echt een verademing. Ik heb daardoor veel meer grip op mijn energieniveau, op mijn huid, op mijn fysieke lijf en mijn gewicht, op mijn humeur en ik wil niet meer anders.

En dat kan ik jou ook leren, stap voor stap, zodat jij ook veel meer het leven vanuit jezelf kunt leven op jouw voorwaarden. Dat je het voedingspatroon vindt wat voor jou werkt, waardoor jij ook al die gezondheidsvoordelen gaat ervaren.

Ik bied jou een mix van langdurige persoonlijke begeleiding aangevuld met een cursus die jou op de momenten dat je thuis bent verder helpt met recepten, (kook)video’s, handige planners en boodschappentips etc. Op die manier kan ik je eigenlijk 24/7 verder en kun je elk moment een beroep op me doen als je mijn ondersteuning nodig hebt.

Jij hoeft het daardoor niet meer op eigen houtje te gaan uitpluizen, het is al voorgekauwd in logisch geordende lessen en overzichten. Daar ben ik namelijk van haha 😉 . Het enige wat jij hoeft te doen is besluiten om mee te doen en het te genieten van de stapsgewijze omschakeling die jou moeiteloos gezond laat eten en leven.

Lees er hier nog meer over of plan een vrijblijvend persoonlijk gesprek met me in om te ontdekken of dit is wat jij zoekt om je leven eenvoudiger te maken en dichter bij jezelf te komen. 

 

een eenvoudiger leven kamperen wat is er leuk aan