fbpx

Fibromyalgie overwinnen met voeding en leefstijl #PODCAST 4

Na een 3-tal ‘eigen’ podcastafleveringen wilde ik ook graag starten met podcast-interviews. Elles (van Eten met Elles) was de eerste persoon waar ik aan dacht om te interviewen vanwege haar inspirerende verhaal.

Op haar 21ste kreeg ze na vage klachten een eerste diagnose: ME ofwel chronisch vermoeidheidssyndroom. Het advies: leer er maar mee leven! Een onzekere tijd volgde want Elles wilde absoluut niet bij de pakken neerzitten. Dus ze ging op zoek naar een mogelijke oplossing voor haar klachten.

Normaal functioneren in het dagelijks leven werd steeds moeilijker. Ze ervaarde aanhoudende vermoeidheidsklachten en (zenuw)pijn in allerlei gewrichten. Dit kon elke dag op een andere plek in het lichaam zijn: de armen, de handen, de benen..
Je begrijpt natuurlijk dat dit veel impact had op haar sociale (werk)leven!

Pas jaren later kwam ze via een huisarts erachter dat haar klachten mogelijk veroorzaakt konden worden door fibromyalgie want daar was destijds nog weinig over bekend. Ook hierbij was het advies. Leer er maar mee dealen dit gaat nooit meer over. Vastberaden bleef Elles zoeken naar een mogelijke aanpak en oplossing want ze wist diep van binnen dat er een oplossing moest zijn!

Fast forward: Inmiddels heeft Elles dubbel en dwars het tegendeel bewezen. Het leren begrijpen wat fibromyalgie precies veroorzaakt: ‘een overprikkeld brein’ en een verandering van leefstijl: allereerst (plantaardige) voeding, leren ontspannen en vooral jezelf leren waarderen en op 1 leren zetten hebben hierin de doorslag gegeven.

Dit is slechts een korte samenvatting want de volledige podcast doet pas echt het verhaal eer aan!

Zo zie je maar weer dat er ontzettend mooie dingen gebeuren als je de regie neemt over je eigen leven(sstijl)! En dat vraagt altijd om maatwerk.

En dat hoef je niet alleen te doen..
Want wij reiken jou met alle liefde handvatten aan om die uitdaging aan te gaan. Het kan alleen maar beter worden!

Stop met zoeken naar die gouden formule. Die vind je vanzelf als je gaat luisteren naar jezelf, naar wat JIJ nodig hebt en vervolgens dat ook gaat geven..

Jij kunt dat!🌱🌸
 
Veel luisterplezier!