fbpx

Je hormonen in balans met voeding en leefstijl PODCAST #2

Hoe heb ik mijn hormonale klachten verbetert met voeding en leefstijl? Welke uitdagingen ben ik hierin tegengekomen? En hoe heb ik het vertrouwen teruggekregen in mijn lichaam?

Je hormonen kunnen door diverse omstandigheden uit balans raken. Wij denken bij hormonale klachten vaak aan de overgang; aan opvliegers of eetbuien. Maar je hormonen kunnen ook op jongere leeftijd uit balans raken door bijvoorbeeld een teveel aan stress, of een verkeerde leefstijl. Door een eetstoornis heb ik jarenlang last gehad van een verstoorde hormoonbalans zonder dat ik dat echt door had.

In de vorige podcast-aflevering sprak ik over mijn anorexia/orthorexia waar ik zo’n 8 jaar geleden mee worstelde.  Ik besprak onder andere welke (sociale) impact dit had op mijn dagelijks leven en welke inzichten dit mij heeft opgeleverd.  Jaren later kampte  ik nog steeds met enkele fysieke en mentale klachten. 

In deze aflevering vertel ik over de aanslag die mijn eetstoornis had op mijn lijf, zowel fysiek als mentaal.  Ik vertel je over de overlevingsmodus van je lichaam en de hormonale klachten die ik jaren later nog ervaarde (uitblijvende menstruatiecyclus). 

Ik bespreek onder andere:

  • Welke hulp ik heb gezocht op van mijn hormonale klachten af te komen en mijn hormoonbalans te herstellen.
  • Over het ervaren van stress en welke impact dit had op mijn herstel.
  • Hoe mijn schildklier ervoor zorgde dat ik in de overlevingsmodus bleef.
  • Hoe het eten van veel gezonde vetten en meer eiwitten heeft bijgedragen aan het terugkrijgen van mijn menstruatiecyclus.
  • Hoe ik van het kastje naar de muur werd gestuurd zonder resultaat.
  • Over het gevoel dat je niet serieus genomen wordt en het vertrouwen in je lijf terugvinden.
  • Wat en wie er uiteindelijk voor heeft gezorgd dat mijn lichaam weer in balans kwam.

Is mijn ervaring wellicht waardevol voor iemand uit jouw omgeving? Stuur hem dan de podcast door om hem/haar een hart onder de riem te steken!