fbpx
je hormonen in balans met voeding

Hoe ben ik orthomoleculair voedingsdeskundige geworden?

Inmiddels zo’n 7 jaar geleden kreeg ik het verlangen om mijn gezondheid eens onder de loep te nemen. Ik was toen 21 jaar en volop bezig met mijn persoonlijke ontwikkeling en het creëren van een eigen identiteit. Tijdens mijn opleiding Social Work leerde ik kritisch kijken naar mezelf.
Wie ben ik? Wat zijn mijn kwaliteiten? Hoe kan ik een ander daarmee helpen? Hoe kom ik achter de behoefte van een ander en hoe kan ik mijn ondersteuning daar zoveel mogelijk op afstemmen?

Dit triggerde mij om ook mijn eigen leefstijl te onderzoeken. Gaf ik mezelf de juiste brandstof op mentaal en fysiek vlak? Deed ik wat mij gelukkig maakte? Hoe wilde ik eruitzien en hoe moest dat vervolgens voelen om het beste uit mezelf te halen?

Ik begon met kleine veranderingen aan mijn voedingspatroon en ging op zoek naar informatie over wat nu écht ‘goede’ of ‘juiste’ voeding was maar verloor mezelf hierin, omdat ik veel te streng en restrictief was.
Ik kon aan niets anders meer denken en zag alles wat ik at in goed of fout. Ik had destructieve gedachten en ontweek veel sociale situaties zoals uiteten met familie of vrienden.

Uiteindelijk werd ik daar doodongelukkig van en was ik lichamelijk en geestelijk uitgeput. Het tegenovergestelde van wat ik wilde; een fijne en gezonde relatie met voeding en leefstijl!

Niet meer die dagelijkse strijd in je hoofd, maar genieten van een leefstijl die voelt als jou én die je daardoor gemakkelijk kunt volhouden voor de rest van je leven, omdat het je precies geeft wat jij nodig hebt!

Ik kan wel zeggen dat mijn zoektocht naar een gezonde leefstijl mijn leven compleet verandert heeft. Ik heb mezelf letterlijk van binnen en van buiten leren kennen en ontdekte dat het leven uit meer bestond dan alleen maar gezond willen eten en leven. Gezond eten en leven is een methode om je fysiek en mentaal lekkerder in je vel te voelen, maar mag nooit een obsessie worden! En bovendien is het niet realistisch om altijd maar 100% hierin na te streven. Iets wat ons vaak wel op sociale media wordt voorgespiegeld en dat vind ik een gevaarlijke ontwikkeling.

Met mijn ervaring op zak was ik vastberaden om anderen op een positieve en inspirerende manier te laten zien hoe het leuk gezond eten en leven kan zijn en hoe je voorkomt dat het een obsessie wordt.

Samen gaan we aan de slag om te ontdekken welke voeding jij nodig hebt en vooral hoe je het eten van de juiste voeding zo gemakkelijk en smaakvol mogelijk maakt naast je (drukke) baan en/of sociale (gezins)leven.  Dit is altijd maatwerk!

gezond eten met een gezin orthomoleculair therapeut

Je weet dat je gezonder kunt eten, maar hoe pak je dat aan?

Wat ik miste in mijn zoektocht naar een gezond voedingspatroon was praktische ondersteuning. 

Je hebt gelezen of geleerd wat gezond is, maar wilt eigenlijk vooral weten hoe je dit vervolgens toepast in je dagelijks leven. In makkelijke, smaakvolle maaltijden die jou dat fitte en energieke lichaam geven. 

  • En hoe ga je om met een partner of familielid die niet mee wil in jouw leefstijl?
  • Wat neem je mee naar je werk of als je een dagje weggaat?
  • Wat neem je bij een etentje met vrienden of familie? 
  • Wat geef je de kinderen mee naar school?
  • Hoe ga ik om met alle (tegenstrijdige) informatie over voeding?
  • Hoe zorg ik ervoor dat ik niet 5 winkels hoef te bezoeken om alles te verzamelen?

Niet meer in strijd met jezelf of je omgeving of je overwhelmed voelen door alle informatie maar vanuit een fijne flow genieten van je leven.

Die combinatie maakt mijn benadering uniek, toegankelijk en vooral heel plezierig! 

Puur. Gepassioneerd. Vastberaden. Creatief.

"Ik ben onwijs gecharmeerd van je persoonlijke benadering en je durft te challengen en heel dicht bij jezelf te blijven zonder te beleren. Je geeft mij het vertrouwen dat het kan de verandering, balans de gezonde relatie met mezelf.."
M. Curvers
volgde een 1-op-1 begeleidingstraject
''Met jouw handige tips krijg ik er steeds meer groenten in bij de jongens. Laatst spaghettisaus gemaakt met alle groenten door de blender. Ze vonden het heerlijk. Ik merk ook dat zoet steeds minder goed smaakt, zoals soep uit blik.. Ze willen het niet eens meer. Het klopt dus dat je smaak verandert en dat het een kwestie is van wennen".
S. Diederen
Volgde een 1-op-1 begeleidingstraject, samen met haar partner.
'"Ik wil je even een berichtje sturen. Ik heb mijn energie weer terug. Heb geen melkproducten meer gebruikt. Eet nu bijna elke ochtend een bananenpannenkoek met fruit. De magnesium deed al heel snel zijn werk. De pijn in mijn armspieren is weg en mentaal voel ik mij inderdaad sterker!"
M. Peeters
Na 1 voedingscheck en 1 kookworkshop!