fbpx
van natura gezond

Een 'normale' relatie met voeding..

Als ik om mij heen kijk dan zie ik veel mensen dagelijks worstelen met hun voedingspatroon.

  • Hoe ze voor zichzelf kunnen kiezen als een partner niet mee wil, of als vrienden zeggen ‘ach, stel je toch niet zo aan, waarom zou jij op jouw voeding moeten letten’. of ‘je bent toch al slank, doe toch normaal’. 
  • Hoe ze dit kunnen aanpakken met moeilijke eters binnen het gezin.. want zeg nou eerlijk, dat werkt niet bepaalt motiverend als iedereen steeds zijn neus ophaalt, of klaagt aan tafel. En de sfeer wordt er al helemaal niet gezelliger op.

Alhoewel ik (nog) geen moeder ben, heb ik soortgelijke ervaringen meegemaakt toen ik ervoor koos om ‘op mijn voeding te gaan letten’ en al zeker toen ik een studie tot orthomoleculair voedingsdeskundige ging volgen, maar dat heeft me er niet van weerhouden om mijn eigen pad te kiezen.

Ik wil jou uitdagen om ongeacht wat zich voordoet voor jezelf te kiezen en je gezondheid altijd prioriteit te geven. Een auto kun je vervangen, maar je gezondheid daar moet je nog de rest van je leven mee doen!

"Hoe cliché het ook klinkt. Je kunt er echt alleen voor je partner en kind(eren) zijn als jij gaat staan voor jezelf! Jezelf overeind houden door eerst goed voor jezelf te zorgen en er de juiste brandstof in te stoppen. Een auto kun je vervangen en een huis ook, maar jij bent als dragende kracht van jouw gezin onvervangbaar".

Mijn naam is Robin Seuren, 27 jaar en samenwonend met mijn vriend in het knusse dorpje Roggel wat zich verschuilt in een bosrijke omgeving. Heerlijk! 

Als je mij vraagt hoe ik orthomoleculair voedingsdeskundig ben geworden dan wil ik jou gelijk vragen of je even hebt..

Tijdens mijn HBO-opleiding Social Work ontdekte ik dat het coachen van mensen wel mijn ding was en dan met name anderen hun talenten laten inzien en hen laten ervaren dat ze er mogen zijn zoals ze zijn.

Waar ik dat bij anderen mensen goed kon zien en benoemen, ontbrak dit bij mezelf. Ik legde de lat als maar hoger en hoger omdat ik nooit tevreden was. Mede hierdoor ontwikkelde ik een eetprobleem en ging ik op zoek naar wie ik daadwerkelijk was.

Er ging werkelijk een wereld voor mij open toen ik aan de studie orthomoleculaire voeding begon. Eindelijk had ik na jaren niet weten wat ik wilde gevonden wat ik zocht! 
Het voelde als thuiskomen!

Na alle kennis opgeslurpt te hebben was ik vastberaden om anderen te helpen om gezond eten zo plezierig mogelijk te maken..

Eten is en blijft tenslotte een beleving, iets wat bij onze cultuur hoort en iets wat ook behoorlijk sfeerbepalend kan zijn binnen een gezin.

Mijn eetprobleem zorgde namelijk voor onnodige spanning binnen mijn familie en dat was absoluut niet wat ik wilde.

gezond eten met een gezin orthomoleculair therapeut

Gezond eten met een gezin doe je zo!

Wat ik miste in mijn zoektocht naar een gezond voedingspatroon was praktische ondersteuning. 

Je krijgt een bak aan informatie over je heen gegoten via het internet, social media etc. Maar hoe pak je het aan als je familieleden of partner niet mee willen? Wat doe je als je een dagje weggaat? Of een etentje met vrienden of familie? Welke gerechten nemen zich makkelijk mee naar het werk? Hoe zorg ik ervoor dat ik niet 10 winkels af hoef elke week? 

Je kunt zelf vast nog wel wat vragen bedenken..

Als voedingscoach sta ik naast je en geef ik naast persoonlijk advies ook praktische begeleiding om te genieten van een gezonde leefstijl zonder restricties, eindeloos ronddwalen en continu in strijd zijn met jezelf, je gezin of je partner. 

Die combinatie maakt dat ik het leven van veel gezinnen al heb mogen veranderen.. Wat kan ik genieten van mijn prachtige beroep!

"Ik ben onwijs gecharmeerd van je persoonlijke benadering en je durft te challengen en heel dicht bij jezelf te blijven zonder te beleren. Je geeft mij het vertrouwen dat het kan de verandering, balans de gezonde relatie met mezelf.."
M. Curvers
volgde een 1-op-1 begeleidingstraject
''Met jouw handige tips krijg ik er steeds meer groenten in bij de jongens. Laatst spaghettisaus gemaakt met alle groenten door de blender. Ze vonden het heerlijk. Ik merk ook dat zoet steeds minder goed smaakt, zoals soep uit blik.. Ze willen het niet eens meer. Het klopt dus dat je smaak verandert en dat het een kwestie is van wennen".
S. Diederen
Volgde een 1-op-1 begeleidingstraject, samen met haar partner.
'"Ik wil je even een berichtje sturen. Ik heb mijn energie weer terug. Heb geen melkproducten meer gebruikt. Eet nu bijna elke ochtend een bananenpannenkoek met fruit. De magnesium deed al heel snel zijn werk. De pijn in mijn armspieren is weg en mentaal voel ik mij inderdaad sterker!"
M. Peeters
Na 1 voedingscheck en 1 kookworkshop!

Puur natuur: Een back-to-basic levensstijl

Wil jij snel kilo’s verliezen?
Dan ben je bij mij aan het verkeerde adres! 

Als coach richt ik mij namelijk op een doelstelling die past bij hoe jij jouw leven op de lange termijn wilt invullen. 

In goede gezondheid, genietend van het leven en van je gezin, met voldoende aandacht voor je eigen ontwikkeling en behoeften.

Ik help jou de connectie met jezelf (en de natuur)te herstellen door te focussen op pure en natuurlijke voeding die jou in balans brengt op lichamelijk en geestelijk vlak. 

De focus ligt op makkelijke en eenvoudige recepten en een nuchtere en realistische aanpak die bij jouw leefstijl aansluit.

Ik heb mijn kennis en recepten voor jou in een kant-en-klaar pakketje gebundeld in mijn kookboek Mindmap cooking. 

moestuin

Als ‘pure’ voedingsliefhebster ben ik graag te vinden in de natuur of in mijn eigen moestuin. Ik fascineer mij iedere keer weer over de kracht van de natuur, zijn prachtige kleuren, geuren en uiteindelijk je eigen gekweekte groente of fruit..

Hoe mooi alles in evenwicht is. Die oerkracht daar kunnen wij als mens veel van leren én werkt aanstekelijk!

Robin Seuren
Molenweg 57
6088 AP, Roggel

E robin@van-natura.nl
T 06-50490924

KVK 73012734