fbpx

PODCAST-verhalen #6 Deze gezonde leefstijl veranderde het leven van Elles

Podcast-verhalen: Deze leefstijl-veranderingen transformeerde het leven van Elles volledig

Een podcast starten is echt een van de beste beslissingen geweest van dit jaar. Het zo’n mooie manier om boeiende persoonlijke verhalen en gesprekken met een breder publiek te delen, zo ook het verhaal van Elles, die haar fibromyalgie-symptomen wist te overwinnen door haar leefstijl (en daarmee ook haar voedingspatroon) aan te passen! 

Het was pittig om die omschakeling te maken, maar het gaf me ook zoveel voldoening dat ik eindelijk iets had gevonden wat voor verbetering zorgde“, aldus Elles. 

In dit podcast-interview ondervraag ik Elles welke aanpassingen in haar leefstijl voor die transformatie hebben gezorgd. Ze verteld uit eigen ervaring hoe ze haar fibromyalgie-symptomen behoorlijk heeft teruggedrongen en dat is enorm bewonderenswaardig!

Het hardnekkige gedragspatroon "Niet klagen maar dragen" wat de fibromyalgie-pijn in stand hield.

Toen het besef doordrong dat haar ‘oude’ leefstijl mogelijk een gedragspatroon was wat de fibromyalgie klachten in stand hield was ze om. En tegelijkertijd was dit enorm confronterend want ze zag in dat ze al jarenlang over haar eigen grenzen ging en onvoldoende gehoor gaf aan de signalen van haar lichaam.

”Niet klagen maar dragen” was haar levensmotto geworden want ze had zichzelf  jarenlang toegesproken dat ze door moest want ze had geen andere keuze dacht ze! Schouders eronder en door en vooral niet zitten mauwen. 

”Tegen beter weten in ga je door” en raak je in een vicieuze cirkel zonder dat je je daar vaak erg in hebt. Totdat je na een aantal maanden/jaren erachter komt dat jij niet je gedachten bent! Je brein denkt deze gedachten omdat je brein je veilig wil houden. Het zal dus elke vorm van verandering signaleren als mogelijk gevaar en dit daarom gaan tegenwerken met allerlei overtuigingen en gedachten. 

En wanneer je je dat realiseert kun je dus een andere keuze maken. De keuze dat je wél naar je lichaam gaat luisteren. 

Eye-opener: Jezelf goed genoeg vinden

Maar waar begin je dan? Hoe pak je dat aan? Hoe zorg je voor vooruitgang als je al weinig energie hebt? Hoe overwin je dat stemmetje in je hoofd wat zegt dat je altijd maar door moet?

Elles geeft je ontzettend waardevolle tips vanuit haar eigen ervaring. Ze vergelijkt dit stemmetje in je hoofd met het praten tegen je beste vriendin. ”Zou je tegen haar ook zeggen dat je maar gewoon door moet gaan? NEE! Je zou zeggen doe even normaal en ga je lekker zitten met je voeten omhoog en een kop thee!”.  Dat was een enorme eye-opener.

Podcast-interview deel 2, het vervolg op deel 1 online

Deel 1 van ons interview stond al online en kun je hier nalezen en beluisteren.

Deel 2 van dit interview had je nog van ons tegoed, dus ik zou zeggen, ga het lekker op je gemak beluisteren. Vanuit je favoriete plekje op de bank, tijdens een frisse herfstwandeling, tijdens het badderen, in de auto..

Dit bijzondere podcast-interview wil je écht beluisteren! Niet alleen als je fibromyalgie ervaart maar bij elke vorm van chronische pijn. En zelfs voor iedereen die overweegt om zijn leefstijl te verbeteren en op zoek is naar tips hoe je dit makkelijk en eenvoudig kunt maken! 

podcast beluisteren verhalen