fbpx

Succesvol je doelen bereiken met deze 3 ingrediënten.

Succesvol zijn en je doelen bereiken, zo doe je het!

Het is zondagochtend en ik kijk uit het raam van mijn kantoor naar de vallende sneeuwvlokjes.
Ik baal van mezelf omdat ik deze week nog geen podcast online had gezet,
terwijl dit wel een wekelijkse afspraak is die ik met mezelf heb gemaakt.

Ik frustreer me erover dat ik steeds mezelf aanpraat dat ik niets te delen heb en weet dondersgoed
dat dit een saboterende gedachte is: iets wat ik mezelf aanpraat wat eigenlijk helemaal niet klopt.
En waarmee ik me er al een soort van bij neerleg dat iets niet zal lukken..

Waardoor het dus ook niet van de grond komt.
Totdat..

Je perfectionisme loslaten en overwinnen

Ho stop eens even.
Maar daar gaan we niet aan toegeven!

Ik pak mijn oortjes en begin wat woorden op papier te schrijven.
Dit is het!
Dit is wat ik graag met anderen wil delen.
Het feit dat ik de keuze maak om niet toe te geven aan die (saboterende) gedachte.
Aan de perfectionist in mij die dingen nooit goed genoeg vindt.

Het behalen van resultaat komt namelijk niet uit de lucht vallen.
Het is niet iets wat je van vandaag op morgen ‘ineens’ behaalt.
We weten dit allemaal maar verwachten dit vaak wel.
Dat we ineens een gouden-succesformule vinden waarmee alles ineens lukt want dat zou het fijnste zijn.

Een perfect uitgewerkt plan wat ons direct naar onze doelen leidt. 
Dat zou de de perfectionist in ons geweldig vinden maar dat is niet realistisch!  

De 3 belangrijkste ingrediënten voor succes met doelen bereiken
zoals afvallen, je ideale gewicht bereiken, een gezonde leefstijl volhouden, consistent zijn, je droombaan of droomhuis vinden etc.

Om succesvol je doelen te bereiken zijn 3 elementen belangrijk:  

  • Consistent zijn en blijven doorzetten, ook al heb je geen zin of voelt het zwaar en moeilijk. We maken onze doelen vaak zo groot dat we niet zien dat er ook heel veel kleine stappen voor zitten. Een te groot doel motiveert niet om in beweging te komen. Het demotiveert eerder waardoor je het vertrouwen in jezelf verliest.
  • Be patient, oftewel je geduld bewaren. Dit is vaak heel moeilijk als je net zoals ik zo graag dat resultaat wilt bereiken en ook vaak al (met je hoofd) daaraan toe bent. Dan is het de kunst om het op te delen in kleine overzichtelijke stappen die jou het gevoel geven dat je vooruit gaat. Dat je in beweging bent.
  • Tot slot, maar misschien wel het belangrijkste: vertrouwen hebben en houden in jezelf. Geloven dat jij diegene bent die je doelen gaat bereiken. Die succesvol gaat zijn.We denken vaak wel op onszelf te vertrouwen maar als je dan nagaat welke gedachten je hebt over jezelf in relatie tot het resultaat: bijv. 10 km kunnen hardlopen dan is daar altijd nog winst te behalen! 

    Zonder vertrouwen geen resultaat, consistentie, doel en geen succes.


PODCAST #12: Succes met doelen bereiken met 3 belangrijke ingrediënten

Zou jij graag meer weten over succesvol je doelen bereiken? Dan deel ik in mijn nieuwe podcast mijn tips en ervaringen met je. Je beluistert de podcastaflevering hier: succesvol je doelen bereiken met deze 3 ingrediënten.  

In de podcast vertel ik je ook over de challenge die in februari van start zal gaan. Over het creëren van een succesvolle ochtendroutine. Een waarmee jij vol energie en ontspanning aan de dag gaat beginnen! 

Heel veel luisterplezier! 

Liefs,

Robin

Wil je meer van mij horen?Beluister dan ook de andere podcasts.

Beluister hier #12 Succesvol je doelen bereiken en ook de andere podcast-afleveringen.


succesvol en consistent zijn doel bereiken