fbpx

Van eetstoornis naar orthomoleculair voedingsdeskundige PODCAST #1

Zo'n 8 jaar geleden worstelde ik met een eetstoornis, alleen heb ik hier nooit voor durven uitkomen. Nu durf ik voor het eerst mijn hele verhaal met jou te delen. Ik ben namelijk een podcast gestart.

Zo’n 8 jaar geleden zat ik niet lekker in mijn vel en worstelde ik met een eetstoornis zonder dat ik het echt doorhad. Ik verbloemde het voor mezelf en anderen en heb het daardoor ook nooit laten diagnosticeren. Toen ik een documentaire op televisie zag over anorexia en orthorexia rolde de tranen over mijn wangen. Ik wist dat ik ook worstelde met deze eetstoornis. 

Nu, zo’n 8 jaar later durf ik voor het eerst naar buiten te treden met mijn verhaal. Ik vertel over fysieke, sociale en mentale impact die het had op mijn leven. Ik raakte namelijk steeds verder geïsoleerd van alles en iedereen en belandde in een depressie maar ik hield mezelf en mijn omgeving voor de gek door te doen alsof alles prima met mij ging, totdat het niet meer lukte om dat masker op te zetten. 

Op dat moment had ik nog maar 1 keuze en dat was mijn problemen onder ogen komen. Door deze confrontatie met mezelf aan te gaan ontdekte ik dat ik mijn gedachten en emoties kon sturen door de regie te nemen over mijn eigen leven.

In deze podcast vertel ik hoe ik vanuit mijn depressie en eetstoornis ben getransformeerd naar (orthomoleculair) voedingsdeskundige.  Ik bespreek onder andere: 

  • Wat de fysieke en mentale impact was van mijn eetprobleem.
  • Hoe mijn familie en vrienden ermee omgingen.
  • Welke hulp ik heb gehad om mijn orthorexia/anorexia te overwinnen. 
  • Waarom ik mij nooit heb laten diagnosticeren.
  • Welke lessen ik hieruit heb geleerd en hoe ik die nog elke dag inzet om anderen te helpen. 
  • Hoe ik weer een fijne relatie met voeding heb ontwikkeld.
  • Hoe ik besloot mij op te leiden tot orthomoleculair voedingsdeskundige. 
  • Hoe ben ik orthomoleculair voedingsdeskundige geworden?
Ik hoop jou met deze podcast te inspireren om ongeacht de omstandigheden waarin je verkeert te kiezen om je eigen pad te bewandelen.
 
Jij bent namelijk de regisseur over jouw leven en wanneer je je dat realiseert kun je je leven compleet transformeren en dat is goud waard!
 
Beluister mijn volledige persoonlijke verhaal via onderstaande link:

 

Lees jij liever dan dat je luistert? 
Bekijk dan hier mijn blog.