fbpx

Zo blijf je gezond eten tijdens het thuiswerken!

Hoe blijf je gezond eten als je (meer) thuis werkt?

Vind jij het lastig om verleidingen te weerstaan, omdat het thuis voor het grijpen ligt?
Of sla jij juist door naar de andere kant en eet je juist te weinig of onregelmatig, omdat je zo druk bent met alle ballen hoog houden?

Je begrijpt natuurlijk dat beide situaties niet ideaal zijn voor je voedingspatroon. Op de korte termijn zul je je daar best mee redden, maar op de lange termijn kan dit echt je relatie met eten verstoren, met als gevolg een verminderde weerstand en gezondheid. 

Hoe zorg je nou dat je die situatie voorkomt én weer meer grip krijgt op je voedingsinname?

 1.  Zorg voor structuur en ritme!

   

  Dat klinkt misschien saai en vervelend, maar bedenk je eens wat het jou zou kunnen opleveren? Een minder gejaagd gevoel, meer rust in je hoofd, een minder kort lontje naar je partner of kinderen.. Als je eerlijk bent naar jezelf, weet je vaak wel dat voorbereiding en planning ervoor zorgen dat je niet elke dag zit te stressen over wat je gaat koken (op het laatste moment) en dat je daardoor minder snel in de verleiding komt.

  Vind jij het lastig om jezelf hieraan te houden?
  Kies dan een vast moment in de week waarop je jouw planning gaat opschrijven. Neem ook je agenda bij de hand, zodat je weet wat er die week op de agenda staat en ga zo je dagen vullen met gerechten die passen bij de tijd en ruimte die je hebt.

  Hang dit ergens op in het zicht. Zo houd je je ogen letterlijk op je doel. Ik heb hiervoor 2 handige planners gemaakt die ik graag met je deel in mijn gids die ik maandag 8 februari ga lanceren!

   

 2. Bereid je maaltijden voor!

   

  Normaal gesproken ging je wellicht al vroeg op pad en zorgde je voor een lunchpakketje. Nu is dat  op de meeste dagen niet nodig en bedenk je daardoor misschien pas last-minute wat je gaat lunchen en snacken. 

  Als jij prima last-minute een gezonde maaltijd kunt bereiden en niet onnodig snackt, dan zou ik zeggen ga lekker zo door! Maar grijp jij daardoor eerder naar gemaksvoedsel, of is je jouw ritme in je voedingspatroon ver te zoeken? Dan raad ik je aan om alles voor te bereiden en zelfs al klaar te zetten.

 3. Maak het jezelf gemakkelijk!

  Deze laatste tip is dat je het jezelf zo gemakkelijk mogelijk moet maken. 
  Maak bijvoorbeeld een ketel soep waar je 3 dagen van kunt lunchen of bak een omelet tussen de middag. Vult goed én is zo klaar. 

Dit waren 3 korte beknopte tips die ik alvast aan je kan verklappen.. Ik heb nog veel meer tips voor jou die jou helpen om een fijne balans te vinden en te houden in deze tijd!

Investeren in je eigen gezondheid is namelijk het meest waardevolle wat je kunt doen nu!

Mag ik jou daar een handje bij helpen zodat je ook weet wát jij zelf kunt doen om je gezondheid op peil te houden?
En wil je daarvoor een leuke beloning ontvangen? 

Meld je dan aan voor de interesselijst én jij krijgt als eerste de kans om mijn gids: ‘Gezond thuiswerken doe je zo’ te bestellen met een leuke actieprijs, 35 bladzijdes vol tips, recepten, en handige planners.

Heb jij daar nog een vraag over? Stuur gerust een mailtje naar robin@van-natura.nl

gezond thuiswerken doe je zo